Γρανίτα με καρπούζι, βερίκοκο, ροδάκινο, ή πεπόνι
Υλικά: 250γραμμ. ζάχαρη, ½ κιλό νερό, ½ κιλό καρπούζι, βερίκοκα, ή ροδάκινα, ή πεπόνι, χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία στην αρχή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και απ΄τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, μετράμε 5 λεπτά. Βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Πολτοποιούμε το φρούτο που έχουμε διαλέξει μαζί με το χυμό λεμονιού και τις ρίχνουμε στο σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά-καλά και το βάζουμε στη κατάψυξη. Όταν μισοπαγώσει, το χτυπάμε ν'αφρατέψει και το ξαναβάζουμε πάλι στη κατάψυξη. Όσο θα παγώνει, θα επαναλάβουμε τη διαδικασία του χτυπήματος, για δυο φορές ακόμη. Καλή επιτυχία!
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία στην αρχή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και απ΄τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, μετράμε 5 λεπτά. Βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Πολτοποιούμε το φρούτο που έχουμε διαλέξει μαζί με το χυμό λεμονιού και τις ρίχνουμε στο σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά-καλά και το βάζουμε στη κατάψυξη. Όταν μισοπαγώσει, το χτυπάμε ν'αφρατέψει και το ξαναβάζουμε πάλι στη κατάψυξη. Όσο θα παγώνει, θα επαναλάβουμε τη διαδικασία του χτυπήματος, για δυο φορές ακόμη. Καλή επιτυχία!
"Οι στιγμές που αξίζουν, δεν είναι εκείνες που νόμιζες ότι πέρασες καλά….. Είναι εκείνες που όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα περιπλανιούνται στις αναμνήσεις σου!"
Καλό σ/κ..... και καλές βουτιές!!