Υλικά: 500 γραμμ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας (στα σούπερ μάρκετ), 100 γραμμ. μέλι θυμαρίσιο
600 ml φρέσκο γάλα, 1 μπαστουνάκι βανίλια, 50 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης σε ψίχα (ωμά κι ανάλατα)
Εκτέλεση:
1. Αφήνουμε το ανθότυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε στο μίξερ και ρίχνουμε μέσα το μέλι. Τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να ενωθούν.
2. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Χαράζουμε τη βανίλια και με τη λάμα αφαιρούμε τους σπόρους της. Τους ρίχνουμε και αυτούς στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Σουρώνουμε το μίγμα σε ψιλή σήτα. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή, αν δεν έχουμε, στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει ελαφρά το χτυπάμε ανά μία ώρα στο μίξερ να αφρατέψει, δύο με τρεις φορές. Σερβίρουμε το παγωτό με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Καλή επιτυχία!
1. Αφήνουμε το ανθότυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε στο μίξερ και ρίχνουμε μέσα το μέλι. Τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να ενωθούν.
2. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Χαράζουμε τη βανίλια και με τη λάμα αφαιρούμε τους σπόρους της. Τους ρίχνουμε και αυτούς στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Σουρώνουμε το μίγμα σε ψιλή σήτα. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή, αν δεν έχουμε, στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει ελαφρά το χτυπάμε ανά μία ώρα στο μίξερ να αφρατέψει, δύο με τρεις φορές. Σερβίρουμε το παγωτό με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Καλή επιτυχία!
(Πηγή: www.argiro.gr)