Θα χρειαστείτε:
2 συσκευασίες τυρί μασκαρπόνε (250γρ. η κάθε μια)
4 αυγά
2 συσκευασίες σαβαγιάρ
10 espresso
4 κουτ. της σούπας ζάχαρη ( υπολογίζετε μια κουταλιά για κάθε αυγό)
Πικρό κακάο σκόνη για το τέλος (1-2 κουτ. της σούπας)
Εκτέλεση: Αρχικά, ετοιμάστε τον καφέ espresso σε όποια μηχανή διαθέτετε. Η ποσότητα θα πρέπει ν’αντιστοιχεί σε 10 καφέδες. Βάλτε τον καφέ σε ένα βαθύ μπολ και αφήστε τον να κρυώσει πολύ καλά. Όσο περιμένετε, συνεχίστε με το υπόλοιπο γλυκό. Αρχικά, χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στη συνέχεια, χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα, να γίνει αφρός. Όταν το πετύχετε αυτό, ρίξτε τους κρόκους και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Συνεχίστε, ρίχνοντας το μασκαρπόνε και χτυπήστε καλά, μέχρι να πάρετε μια δεμένη κρέμα. Εφόσον ο καφές έχει κρυώσει καλά, παίρνετε ένα μεγάλο πυρέξ και βουτώντας ένα-ένα τα σαβαγιάρ μέσα στον καφέ, τα στρώνετε μέσα στο πυρέξ. Όταν ολοκληρώσετε το στρώσιμο, με μια σπάτουλα παίρνετε και στρώνετε τη μισή ποσότητα κρέμας. Η σπάτουλα, θα σας βοηθήσει για να τη στρώσετε ομοιόμορφα. Μετά, φτιάχνετε ένα ακόμη πάτωμα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, δηλαδή βουτώντας τα σαβαγιάρ στον καφέ και στρώνοντας. Στο τέλος ολοκληρώνετε με μια ακόμη στρώση κρέμας. Ολοκληρώνοντας, πασπαλίζετε με ένα μικρό σουρωτήρι τη σκόνη κακάο. Σκεπάζετε καλά με μια πλαστική μεμβράνη για να μην παίρνει το γλυκό αέρα, και το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο για να δέσει. Καλή επιτυχία!