Υλικά: 3 φλ. αλεύρι για ψωμί, ½ κ. γλ. αλάτι, ¾ κ. γλ. ζάχαρη, ½ κ.γλ. μαγιά σκόνη, 4 κ.σ. μαργαρίνη
1 φλ. χλ. νερό (περίπου)
Για την γέμιση: ½ κ.γλ. νιφάδες αλατιού, ελιές διάφορες απυρήνωτες, ντοματίνια, σάλτσα πέστο, φρέσκα μυρωδικά, τυρί, 2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και τη μαργαρίνη. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό. Το προσθέτουμε και ανακατεύουμε με κουτάλι το μείγμα έως ότου μαζευτεί σε μπάλα. Το αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου για 15 ώρες έως ότου τριπλασιαστεί σε όγκο και φυσαλίδες εμφανιστούν στην επιφάνεια.1 φλ. χλ. νερό (περίπου)
Για την γέμιση: ½ κ.γλ. νιφάδες αλατιού, ελιές διάφορες απυρήνωτες, ντοματίνια, σάλτσα πέστο, φρέσκα μυρωδικά, τυρί, 2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
Εκτέλεση:
Αφού η ζύμη φουσκώσει μετά από πολλές ώρες, την αδειάζουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Διπλώνουμε 2-3 φορές την ζύμη. Της δίνουμε στρογγυλό σχήμα και την πλαταίνουμε λίγο με το χέρι.
Αλείφουμε την ζύμη με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
Απλώνουμε πετσέτα σε μια λαμαρίνα. Πασπαλίζουμε αλεύρι. Βάζουμε πάνω την ζύμη με τις ενώσεις προς τα κάτω. Αλείφουμε λιωμένη μαργαρίνη με πινέλο.
Αν η ζύμη κολλάει πασπαλίζω αλεύρι. Διπλώνουμε καλά την πετσέτα. Βάζουμε σε σβηστό φούρνο (ξηρό μέρος). Αφήνουμε τη ζύμη να ξαναφουσκώσει για 1 ½ - 2 ώρες. Όταν πιέζουμε την ζύμη δεν πρέπει να έχει επαναφορά. Αλλιώς την αφήνουμε ακόμα λίγα λεπτά να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230ο C. Λαδώνουμε μία λαμαρίνα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Απαλά τεντώνουμε σε φυτίλια στο μήκος του ταψιού.
Τα αραδιάζουμε στη λαδωμένη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε ανθό αλατιού. Γεμίζουμε κάθε μπαγκέτα με διαφορετικό υλικό. Πασπαλίζουμε μυρωδικά.
Ψήνουμε 15’ – 20’ να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
(Πηγή: http://www.argiro.gr/)