Θα χρειαστείτε:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
¼ του φλ. ζάχαρη
½ φλ. μαυροδάφνη
300 γρ. φουντούκια
6 αυγά
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
¼ του φλ. ζάχαρη
½ φλ. μαυροδάφνη
300 γρ. φουντούκια
Για το γλάσο:
200 γρ. κουβερτούρα
½ κουτ. του γλυκού κανέλλα σκόνη
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα
½ κουτ. του γλυκού κανέλλα σκόνη
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα. Στο μεταξύ, λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και αλέθετε στο πολυμίξερ τα φουντούκια. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ, ένα-ένα τα αυγά, τους ξηρούς καρπούς και χτυπάτε. Στο τέλος ρίχνετε τη σοκολάτα και τη μισή ποσότητα από τη μαυροδάφνη. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με διάμετρο 20 εκ. ρίχνετε το μείγμα του κέικ και ψήνετε στους 190ΟC για 35-40 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Για το γλάσο: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 200 γρ. κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Ρίχνετε και το υπόλοιπο κρασί και την κανέλλα σκόνη. Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε το κέικ όταν θα έχει κρυώσει τελείως.