Ένα απολαυστικό γλυκό για τους εθισμένους στη σοκολάτα, το οποίο γίνεται μέσα σε μερικά λεπτά!
Θα χρειαστείτε:
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. αλεύρι
80 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αμυγδαλόσκονη
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. αλεύρι
80 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αμυγδαλόσκονη
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
Εκτέλεση: Αρχικά λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σε ένα μπολ, χτυπάτε τη ζάχαρη μαζί με τ’αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά τη σοκολάτα και ρίχνετε σε αυτήν το μείγμα με τη ζάχαρη και τ’αυγά, μετά την αμυγδαλόψυχα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ξανά. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ την οποία νωρίτερα έχετε βουτυρώσει ελαφρά και αλευρώσει. Ψήνετε για 25-30 λεπτά στους 160 O C.