Υλικά:800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους 1,5 cm8 φύλλα δυόσμου5-6 κολοκυθάκια σε ροδέλες1 φακελάκι σαφράν1 σφηνάκι λευκό κρασί500 γρ. πένες, ελαφρώς βρασμένες
Χρόνος παρασκευής: έως 20΄ για την ολοκλήρωση του μαγειρέματος, αρκεί να έχουμε βράσει τις πένες για 6-8 λεπτά νωρίτερα.Kαι ακόμη: 1,5 κούπα ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα από ένα λεμόνι, γιαούρτι για σερβίρισμα.
Εκτέλεση: Σοτάρουμε πρώτα το κοτόπουλο σε λίγο ελαιόλαδο να κάνει κρούστα και στη συνέχεια ξεχωριστά τα κολοκυθάκια. Αφαιρούμε τυχόν λίπος και προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα κολοκύθια μαζί, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ελαφρώς, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ένα μέρος του ζωμού και το σαφράν. Χαμηλώνουμε την ένταση και αφήνουμε να έρθει σε βρασμό. Στο τέλος προσθέτουμε τις πένες και συμπληρώνουμε με λίγο ζωμό να σιγοβράσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον καρυκεύματα και το δυόσμο ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με 2 κουταλιές γιαούρτι.