Θα χρειαστείτε:
500 γρ. σπαγγέτι (ολικής άλεσης εάν σας αρέσει)
4 τομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτ. της σούπας κάπαρη
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό
2 κονσέρβες τόνο σε νερό (στραγγισμένο)
Ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού θυμάρι ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Για να φτιάξετε τα ζυμαρικά, γεμίζετε όπως γνωρίζετε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες. Σχετικά με τη σάλτσα, σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, ρίχνετε και τους δυο τόνους (τους οποίους έχετε στραγγίξει από τα υγρά της κονσέρβας) και τους θρυμματίζετε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά από 2-3 λεπτά, ρίχνετε τις τομάτες τις οποίες έχετε ψιλοκόψει, την κάπαρη και αλατοπιπερώνετε. Για να γίνει περισσότερο ζουμερή η σάλτσα, ρίχνετε λίγο νερό, από αυτό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια. Ανακατεύετε, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει. Υπολογίστε ότι θα είναι έτοιμη σε 15-20 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος, ρίχνετε το θυμάρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε. Σουρώνετε τα ζυμαρικά, ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Ρίχνετε σε αυτά τη σάλτσα και ανακατεύετε για να πάει παντού!