Το γλυκό αυτό είναι εύκολο, γρήγορο, συνοδεύει ιδανικά τον καφέ σου και περιέχει μπισκότα και σοκολάτα! Μπορείς να τη φτιάξεις όποτε περιμένεις κόσμο για καφέ ή θέλεις απλώς να γλυκάνεις τη μέρα σου.
Θα χρειαστείς:
- Περίπου 300γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα σε chips (εάν δεν σου αρέσει η λευκή σοκολάτα μπορείς να βάλεις άλλη σοκολάτα)
- 15 μπισκότα OREO και άλλα 3 για το γαρνίρισμα
Βάζεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη λιώνεις σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει τελείως. Μεταφέρεις τη σοκολάτα σε μεταλλικό μπωλ για να κρυώσει για 5 λεπτά. Σπάς τα μπισκότα σε κομματάκια και τα ρίχνεις μέσα στη σοκολάτα. Ανακατεύεις να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Μεταφέρεις σε ένα ταψί που έχεις βάλει αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις καλά να είναι η επιφάνεια επίπεδη. Σπας και τα υπόλοιπα μπισκότα και τα ρίχνεις από πάνω για γαρνιτούρα. Βάζεις στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα (η συνταγή λέει περίπου 10 λεπτά). Σηκώνεις όλη την "πλάκα" σοκολάτας που έχεις φτιάξει και τη σπάς σε κομμάτια/ μερίδες με ένα πηρούνι.
- Περίπου 300γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα σε chips (εάν δεν σου αρέσει η λευκή σοκολάτα μπορείς να βάλεις άλλη σοκολάτα)
- 15 μπισκότα OREO και άλλα 3 για το γαρνίρισμα
Βάζεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη λιώνεις σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει τελείως. Μεταφέρεις τη σοκολάτα σε μεταλλικό μπωλ για να κρυώσει για 5 λεπτά. Σπάς τα μπισκότα σε κομματάκια και τα ρίχνεις μέσα στη σοκολάτα. Ανακατεύεις να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Μεταφέρεις σε ένα ταψί που έχεις βάλει αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις καλά να είναι η επιφάνεια επίπεδη. Σπας και τα υπόλοιπα μπισκότα και τα ρίχνεις από πάνω για γαρνιτούρα. Βάζεις στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα (η συνταγή λέει περίπου 10 λεπτά). Σηκώνεις όλη την "πλάκα" σοκολάτας που έχεις φτιάξει και τη σπάς σε κομμάτια/ μερίδες με ένα πηρούνι.