Θα χρειαστείτε:
8 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
½ λίτρο γάλα
100 γρ. αλεύρι
125 γρ. Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
½ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση: Αρχικά σπάστε τα αυγά χωρίζοντας σε δυο διαφορετικά μπολ τους κρόκους από τα ασπράδια (φροντίστε να τα χτυπήσετε σε μαρέγκα). Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα, βάλτε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε με γρήγορο ρυθμό( προσοχή να μην κολλήσει) Στη συνέχεια ρίξτε το γάλα, ανακατεύοντας καλά. και μετά τα τριμμένα τυριά. Σειρά τώρα έχουν οι κρόκοι ρίχνετε έναν-έναν και συνεχίζετε το ανακάτεμα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και το μοσχοκάρυδο. Μετά, ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα ασπράδια τα οποία έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα και συνεχίζετε το χτύπημα. Παίρνετε ένα πυρέξ, το βουτυρώνετε και ρίχνετε σε αυτό το μείγμα. Προσέξτε μην γεμίσετε μέχρι πάνω το πυρέξ για να μην ξεχειλίσει καθώς θα ψήνεται. Ψήστε το σουφλέ για 40 λεπτά περίπου στους 180OC
Hot tip: Φυσικά και δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου όσο ψήνεται το σουφλέ μας, γιατί θα καταρρεύσει και δεν το θέλουμε!