Υλικά:
* 1¼ φλ. τσαγιού αλεύρι
* 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
* 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
* 1 πρέζα αλάτι
* 1 φλ. τσαγιού γάλα
* 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
* 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
* 1 1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα. Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
(Πηγή: www.argiro.gr)
* 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
* 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
* 1 πρέζα αλάτι
* 1 φλ. τσαγιού γάλα
* 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
* 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
* 1 1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα. Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
(Πηγή: www.argiro.gr)