Για τη βάση: 10 μπισκότα digestive, 50γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση: 450γρ. τυρί κρέμα, 280γρ. κουβερτούρα, 230γρ. ζάχαρη, 100γρ. κακάο σε σκόνη
Για την επικάλυψη: 280ml κρέμα γάλακτος 35%, 170γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ θρυματίζετε τα μπισκότα digestive και στη συνέχεια ανακατεύετε καλά με το λιωμένο βουτύρο. Στρώνετε τη βάση της φόρμας με το μίγμα των μπισκότων, πατώντας με την άκρη των δακτύλων σας καλά ώστε η βάση να γίνει συμπαγής. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει την ώρα που ετοιμάζετε τη γέμιση.
Στο μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει ένα ωραίο ενιαίο μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε στο μίγμα τα αβγά ένα ένα. Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την αφήνετε να σταθεί πριν την προσθέσετε στο προηγούμενο μίγμα. Αδειάζετε το σοκολατένιο μίγμα στη στρογγυλή φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 1 ώρα.
Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος για την επικάλυψη και τα ρίχνετε πάνω στο cheesecake. Το αφήνετε να σταθεί για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε.